Σε λίγο το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, σήμερα στις 2 το μεσημέρι, θα ταφεί ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Ο 34χρονος πατέρας δυο παιδιών, θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του έπειτα από επιθυμία της οικογένειάς του, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων των κομμάτων καθώς επίσης φίλων και συναδέλφων του άτυχου Σμηναγού.

Το πλήρωμα αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του άτυχου πιλότου, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Μιράζ 2000-5.

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας είχε μεταφερθεί αρχικώς η σορός του σμηναγού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Την οικία του αδικοχαμένου Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 34χρονου.

Ο πιλότος του Mirage 2000-5 κατέπεσε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter, του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Το αεροσκάφος απογειώθηκε αρχικά από τη Σκύρο και μαζί με ένα ακόμη ελληνικό αεροσκάφος είχαν ολοκληρώσει επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο ΒΑ Αιγαίο και επέστρεφαν για προσγείωση.

Την αναφορά για το αεροσκάφος έδωσε το δεύτερο μαχητικό Mirage 2000-5 της ομάδας αναχαίτισης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

Ο νεκρός σμηναγός είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου». Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας, είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.

Δείτε επίσης

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του άτυχου πιλότου – Θα τους δίνει 18.000 ευρώ το χρόνο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί